Membrane de difuzie, control și bariere de vapori

Difuzia vaporilor
Aerul este un amestec de gaze, din azot (78%), oxigen (21%) și alte gaze, cum ar fi dioxidul de carbon, vaporii de apă (1%). Oamenii nu pot detecta cu ușurință vaporii de apă, doar în anumite situații, cum ar fi atunci când aerul cald si rece se întâlnesc și se transformă în condens. Vaporii de apă sunt produși în casă în timp ce ne desfășurăm activitățile zilnice (spălare, baie, gătit etc.). Gătitul produce aproximativ 600 – 1500 g / h de vapori de apă, o baie produce aproximativ 700 g / h iar dușul produce aproximativ 2600 g / h. Adăugând cantitatea totală de vapori de apă pe care o produce fiecare persoană în casă (într-o familie medie de 2 adulți și 2 copii) cifra se ridică la aproximativ 12-15 litri de apă pe zi. Această cantitate enormă de umiditate evidențiază importanța unei bune izolări.
Este important să ne protejăm casele corect și să le folosim într-un mod corespunzător. Cantitatea de umiditate dintr-o casă este absorbită parțial doar de aer și orice exces de umiditate, cu excepția cazului în care este îndepărtată prin ventilarea corectă a încăperilor, se colectează pe suprafețele camerei; când întâlnește suprafețe reci poate fi dăunător pentru sănătate, deoarece agravează calitatea aerului din încăperi, ceea ce face ca acoperirile de pereți să se îndepărteze de pereți, podelele de lemn să se ridice și petele și mucegaiul să se formeze pe pereți.
Versiunea TOP SK creată de experții Riwega
Pentru a garanta o sigilare perfectă împotriva apei, aerului și vântului, vă recomandăm să instalați versiunea TOP SK a straturilor și membranelor noastre respirabile. Această versiune are o bandă acrilică dublă integrată. Acest sistem face posibilă realizarea unui acoperiș impermeabil la apă, aer și vânt și care să fie respirabil în același timp. Când așezați această versiune, este suficient să se potrivească suprapunerile superioare și inferioare ale straturilor și membranelor respirabile și apoi să îndepărtați filmul protector, lipind cele două benzi împreună pentru a forma o legătură perfectă și de lungă durată între cele două straturi. Această metodă de lipire asigură impermeabilitatea apei pe pantele de 10 grade sau mai mult.